Хлябът е неизменна част от трапезата на българина. Част от традицията и дори възпитанието ни. Със сигурност сте чували репликата „хапни си поне хляба“. Е, през последните години пухкавото тесто започва да губи славата си и да трупа все повече негативи. Заклеймява се от диетолози и се изключва при всички диети.

Именно затова се налага да търсим най-различни заместители. Днес ще ви представим една съвсем простичка и много бърза рецепта – таханов хляб.

Какво ви е нужно:

3 яйца

150 грама сусамов тахан

Щипка сол

Една супена лъжичка бакпулвер.

Как да го приготвите?

Разбъркайте с миксер бакпулвера и яйцата, а след това сложете тахана и солта.

Изсипете сместа в тавичка и печете около 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.