Кюфтета от извара с доматена салца са страхотно предложение за вечеря в горещите дни. Вижте как да приготвите стъпка по стъпка това вегетарианско изкушение:

 

Продукти:

  • 300 г пълномаслена извара
  • 100 г краве сирене
  • 1 яйце
  • 50 г кашкавал
  • 3 с.л. брашно
  • 1/2 връзка магданоз
  • 50 мл. олио
  • сол и черен пипер на вкус

За салцата:

  • 1 белена печена чушка
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1–2 домата
  • 1 люта чушка
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 стрък босилек
  • 1/2 лимон
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете.
  2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето.
  3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
  4. С влажни ръце оформете малки кюфтета. Изпържете ги до златисто в сгорещеното олио.
  5. За салцата нарежете на ситно печената чушка, лука, лютата чушка, доматите и ги разбъркайте с наситнените чесън, магданоз и босилек.
  6. Овкусете с кимиона, прибавете зехтина, сока от лимон и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.
  7. Поднесете кюфтетата със салцата.