Рецептата на този сладкиш без печене е изключително бърза и лесна, подходяща и за най-неопитните готвачи. Бързият веган сладкиш без печене е много вкусен и много засищащ, заради голямото количество сурови ядки, които съдържа. Освен това е истински полезен и може да си хапнете от него две-три парченца без притеснения. Още един безспорен плюс - дава много широко поле за импровизации, може да го украсите с всякакви пресни плодове, които откриете през съответния сезон.

Необходими съставки:

сурово кашу - 200 грама

сурови бадеми - 100 грама

фурми - 150 грама

стафиди - 50 грама

кайсии - 4 брой

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за бърз веган сладкиш без печене е подготовката на съставките. Заливате суровите ядки и сушените плодове с топла вода и ги оставяте да престоят 15 минути.След 15 минути изцеждате водата и смилате ядките и плодовете до получаване на каша, подобна на тесто. Във форма за печене или тава слагате хартия за печене и разпределяте полученото тесто до оформянето на блат. Слагате блата в хладилника за час-два, за да стегне.

Докато блатът от ядки стяга в хладилника, нарежете кайсиите на тънки ивички. След като блатът е вече стегнал го отделете от хартията, сложете го в чинията, в която ще сервирате сладкиша и наредете отгоре нарязаните на ивички кайсии. Може да ползвате други плодове, например праскови или круши, или нещо друго, което имате под ръка за украса.Бързият веган сладкиш без печене е готов за сервиране, а ако не го сервирате веднага го съхранявайте в хладилник.