Необходими продукти:

  • 1 багета
  • 300 г чери домати (червени, жълти и оранжеви)
  • 2 топки сирене „Моцарела“
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 връзка босилек
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. тъмен балсамов оцет
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Хлябът се реже на филийки, които се подреждат в тава, намазват се с 2 с. л. от зехтина и се пекат 8–10 минути в загрята на 170 градуса фурна.
  2. Върху филийките се разпределя накъсана моцарела и се пекат още 4–5 минути.
  3. Почистените домати се разполовяват, овкусяват се с оцета, сол и черен пипер, останалия зехтин и наситнения чесън.
  4. Върху филийките се слага от доматената смес и се поръсва с накъсан босилек.