Събуждате се една сутрин уикенда, приисква ви се нещо специално  и все пак да не отнеме много от утрото на почивният ден. Завъртате се и осъзнавате, че не сте се приготвили с нищо „по-така“ за да направите вкусна закуска, а може би грешите. Не забравяйте какво казвам винаги „Само липсата на фантазията може да Ви ограничи“ , а в случая вероятно и това , че все още спите! Ноооо, затова съм насреща, за да дам идеите, а Вие да ги осъществите и вероятно подобрите по свой вкус и предпочитания.

 

 

Рецептата която Ви предлагам е невероятно вкусна, особено за 5-те минути необходими за приготвянето на тестото и продуктите които се намират във всяка кухня. Не веднъж съм се събуждал от уханието на тези златисти изкушения, току що изпържени и очакващи компанията на вкусно сладко или солено домашно сирене, които им носят сигурна „гибел“ в чест на моята кулинарна наслада!

ДОБРО УТРО, ДА ВИ Е ВКУСНО И УСМИХНАТ ДЕН!

БЪРЗИ, ЛЕСНИ И ВКУСНИ МЕКИЧКИ

(ПО РЕЦЕПТА НА МОЯТА МАЙКА)

Необходими продукти:

1 кофичка кисело мляко
Брашно – колкото поеме до меко, но не лепкаво тесто. Различните брашна поемат различно течността, затова не може да се каже точна пропорция.
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.л. сол
1 ½ ч.л. захар

 

Начин на приготвяне:

Смесете в широк съд млякото, содата, солта и захарта. След това постепенно добавяйте брашното, до постигане на желаното тесто. Оставете да отпочине за кратко. След това намазнете ръцете си, разтеглете тънка мекичка и сложете в предварително нагорещено олио с дълбочина минимум два пръста. Мекиците се пържат докато не придобият златист отенък.