Този прекрасен плод съдържа хранителни вещества, полезни за сърдечносъдовото здраве. Авокадото е богато на каротеноиди и по-точно лутеин, който е от огромно значение за очите и поддържането на нормалната им функция. Също така, авокадото съдържа зеаксантин, алфа-каротин и бета-каротин, както и токоферол. Авокадото помага и в отслабването, въпреки наличието на мазнини, от които хората се плашат. 

Авокадо с яйце на фурна

Необходими продукти: 1 авокадо, 1 яйце, сол и черен пипер

Начин на приготвяне: Разрежете авокадото наполовина. Издълбайте част от вътрешността, колкото да се събере яйцето. Овкусете и печете на 220 градуса за около 20 минути.

Хумус с авокадо

Необходими продукти: 3 авокадо, 300 гр. нахут от консерва, сокът от 1/2 лимон, сол черен пипер и зехтин за овкусяване

Начин на приготвяне: Смесете всички продукти в блендера и разбъркайте, докато стане на каша

Разядка с авокадо и фета

Необходими продукти: 2 плода авокадо, 1 стрък зелен лук, 1/2 ч.ч. сирене фета, 1 скилидка чесън, сокът от 1/2 лимон, сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Смесете съставките в блендера и бъркайте до получаването на кремообразна смес. Сервирайте разядката с авокадо с чипс, крекери, дори хапки препечен хляб.