Необходими продукти:

3 точени кори
40 г краве масло
1 патладжан
2 тиквички
2 глави лук
50 мл зехтин
100 г овчи кашкавал
5–6 стръка мащерка
1 ч. л. кориандър на зърна
сол

Начин на приготвяне:

Всяка точена кора се нарязва на 6 квадрата, които се намазват с разтопено масло и се поставят по 4 едно върху друго, като ъглите леко се разминават.

Поставят се в 4 големи форми за крем брюле и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. Трябва да се получат златистокафяви кошнички.Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се карамелизира на слаб огън с 10 мл зехтин.

 Тиквичките и патладжанът се нарязват на ленти. Патладжанът се поръсва със сол и се оставя да се отцеди от горчивия сок. Тиквичките се слагат в купа и се заливат с 20 мл зехтин, овкусява се със сол, половината мащерка и смлян в хаванче кориандър, и се разбърква.

Пекат се в тиган с незалепващо покритие. Патладжанът се измива, отцежда и се залива с 20 мл зехтин. Овкусява се със сол, останалите мащерка и смлян кориандър и се разбърква. И той се изпича в тиган с незалепващо покритие.

В кошничките се поставя патладжан, карамелизиран лук, после тиквички и накрая настърган кашкавал. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.

 Източник: Бон Апети