Този лесен тарт с лек крем маскарпоне и пресни плодове  попада в категорията на бързите десерти, а приготвянето му ще ви отнеме малко повече от половин час, с включени печене и декориране.

Използвайте тази рецепта по време на предстоящите великденски празници. Ще спестите време, а тортата визуално ще се впише в цветната великденска трапеза. Честно казано, не можем да си представим по-добър завършек на празничния обяд. 

Съставки за хрупкаво тесто:

180 г по-грубо брашно ( то има жълтеникав цвят )
90 г масло
1 ванилова захар
2 супени лъжици захар
1 яйце
ако е необходимо малко студена вода

Приготвяне на тестото:

Смесете маслото и брашното с пръсти, добавете захар, ванилия и яйце. Замесете тестото. Ако е необходимо, добавете малко студена вода.

Разточете тестото и го притиснете в правоъгълна, дълга форма. Поставете хартия за печене и върхи нея изсипете боб или ориз, за да дадат тежест върху тестото и го поставете във фурната. Друг вариант е да поставите тестото във фризера за един час; в този случай няма да се налага да използвате боб или ориз.

Печете тестото за около 15 минути. Оставете да се охлади и след това извадете от формата.

Съставки за крема:

250 г сирене маскарпоне
400 гр. сладкарска сметана Meggle
сок и кора от лайм
малко ванилия
горски плодове

Приготвяне:

Смесете маскарпоне, сметаната, лимоновата кора, сока и ванилията. Бъркайте, докато не получите гладък крем. Разпределете крема върху охладеното хрупкаво тесто и украсете с пресни плодове.