Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • 20 грама масло
  • 300 грама талиатели
  • 125 грама заквасена сметана
  • 2 листенца пресен босилек
  • сол, черен пипер
  • щипка риган

 

Начин на приготвяне:

Налейте вода в тенджера, след като заври я подсолете и сварете талиателите. Отцедете ги и оставете настрана. В тиган изсипете олиото от консервата, добавете чесъна и маслото.

Разбъркайте, налейте сметаната и прибавете талиателите.

Подправете със сол, черен пипер и риган.

Добавете рибата, гответе 5-7 минути и разпределете порции. Поднесете пастата, гарнирана с листенца пресен босилек.