Много са начините за приготвяне на вкусни яйца и всеки си има своя любим. Независимо дали ги предпочитаме варени, пържени, поширани, печени, на омлет, в киш или фритата, яйцата се вписват идеално във всяка закуска, обяд или вечеря.

И дори и да си мислим, че едва ли може да съществува някоя по-различна тайна за приготвянето им от тези, които сигурно вече знаем, ще останем изненадани. Защото в действителност има.

Напоследък в интернет пространството все по-често можем да видим готварски видеа, в които яйцата се правят по един много конкретен, иновативен начин. Въпросният метод обещава, че крайният резултат са възможно най-пухкавите бъркани яйца. Освен това е и доста лесен за изпълнение и дори не включва някоя "тайна" съставка, както вероятно може би всеки би предположил.

Снимка 650409

Ето и в какво точно се състои начинът на приготвяне на идеалните бъркани яйца.

За начало разбиваме яйцата в купа и към тях добавяме няколко капки вода. Макар и да са само няколко, важно е да не ги пропускаме. Вместо препоръчваните в други рецепти сметана или мляко, за тази е нужно просто да добавим малко вода в купата с яйцата. Разбиваме ги.

@wishbonekitchen

light and fluffy scrambled eggs, my most highly requested tutorial ????

♬ Dance of the Sugar Plum Fairy (Tchaikovsky) - Ian Post

След това загряваме тиган на среден до силен огън и го намазняваме с масло. След като то "шупне", но не оставяме да загори, сипваме яйцата.

Когато забележим, че вече се стягат, е време да започнем да ги избутваме от външната страна на тигана към средата с помощта на шпатула. Повтаряме това движение многократно, като "набръчкваме" яйцата.

След като те са вече сготвени на около 90% и са все още леко течни отгоре, изключваме котлона и покриваме тигана с капак, за да се запарят за около пет минути. Това е и последната стъпка, след която вече имаме готови перфектни бъркани яйца, които вървят идеално с намазан с масло препечен хляб и свежа гарнитура по избор, пише The Kitchn.

 

Източник: Lifestyle.bg