Продукти:
- 3 големи яйца
- 2 с.л. течна животинска сметана
- бучка масло
- сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и сметаната в купа.
- Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
- Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да се придвижат суровите яйца в нея.
- Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
23.04.24 17:14
7713
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
23.04.24 17:14
5183
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
23.04.24 17:14
2878
Акценти
Без вода в Стария град в Пловдив
23.04.24 17:14
739
Концертите на Капана фест вече няма да са безплатни
23.04.24 17:14
16435
Руски удар срути телевизионната кула в Харков
23.04.24 17:14
3636