Уикендът е перфектното време да се поглезите. Опитайте тази невероятна рецепта за свински ребра. 

Необходими продукти:

  • 700 г свинска рибица
  • 1/2 ч.ч. кетчуп
  • 1/4 ч.ч. ябълков оцет
  • 1 с.л. сос уорчестър
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Грил, барбекю или скара се загрява на висока температура.

В малка тенджера на среден огън се разбъркват кетчуп, оцет, сос уорчестър, мед, 2 лъжици вода, лук и чесън на прах. Температурата на котлона се увеличава и сместа се оставя да заври. След това се оставя да къкри на ниска температура за около 5 минути. От соса се отделя половин чаша.

Скарата се намазва с мазнина и свинската рибица се поръсва със сол и черен пипер. Запича се на за около 15 минути, като от време на време се обръща. След тези 15 минути, се намазва с останалия сос и се пече, като периодично отново се обръща, докато достигне вътрешна температура около 65 градуса.

Изпеченото месо се сервира със заделения сос.