Рецептата за свинска кавърма е подходяща и за пилешка кавърма, като се замени свинското филе с пилешко.

Необходими продукти:

1,200 кг. свинко бон филе или пилешко филе
500 гр. моркови
2 глави кромид
2 чушки зелени (сиврия)
50 мл. зехтин (олио)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер 

Начин на приготвяне:

Измиваме и нарязваме месото и зеленчуците. Морковите и чушките режем на флейки, а кромида на полумесеци. В дълбок тефлонов тиган слагаме месото, моркова и кромида. Поръсваме с мазнината, солта и черния пипер. Когато остане на мазнина, тогава добавяме чушката, т. е. да е извряла цялата течност от месото, защото чушката е много крехка и тя се добавя накрая, за да не стане люспеста. Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg