
Рецептата за свинска кавърма е подходяща и за пилешка кавърма, като се замени свинското филе с пилешко.
Необходими продукти:
1,200 кг. свинко бон филе или пилешко филе
500 гр. моркови
2 глави кромид
2 чушки зелени (сиврия)
50 мл. зехтин (олио)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото и зеленчуците. Морковите и чушките режем на флейки, а кромида на полумесеци. В дълбок тефлонов тиган слагаме месото, моркова и кромида. Поръсваме с мазнината, солта и черния пипер. Когато остане на мазнина, тогава добавяме чушката, т. е. да е извряла цялата течност от месото, защото чушката е много крехка и тя се добавя накрая, за да не стане люспеста. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
- 19:00 Задава се най-очакваният 8 март! Ето къде да празнуваме в Пловдив
- 19:00 Партиите заложиха на местни кадри за листите за депутати в Пловдив област
- 22:00 В навечерието на 8 март: Най-красивите българки за празника, подаръците и... мъжете
- 20:00 1 година Covid-19: Как се отрази пандемията на престъпността в Пловдив?
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bgнапушен 23:29, 26.01.2021
Ощеееее: Две червени пиперки, сминдух, ронена чубрица, лука трябва да е червен, от белия се пърди, няколко скилидки чесън - цели, накрая се сервира в гювече, защото последните 30 минути се разпределя по гювечета и се допича. Тази чиния няма нищо общо с кавърма!!!!!!!