Необходими продукти:
- брашно - 3 ч.ч.
- крема сирене - 125 г
- масло - 250 г или маргарин
- захар - 1 щипка
- сол - 1 ч.л. (равна)
- жълтъци - 1 бр.
- сусам - за поръсване, по желание
Начин на приготвяне:
- Разбивате омекналия маргарин/масло с предварително натрошеното крема сирене. Прибавяте солта и захарта, след което с разбъркване добавяте и брашното.
- Получава се меко тесто, което замесвате и разточвате на кора с дебелина около 7 мм.
- От кората се изрязват различни фигурки и се нареждат в подмазнена тавичка.
- Разбиваме жълтъка и с него намазваме отгоре соленките. Поръсваме със сусам или др. семена.
- Печем в умерена фурна до порозовяване.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
26.04.24 17:28
7804
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
26.04.24 17:28
5226
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
26.04.24 17:28
2925
Акценти
Още няколко деца с коклюш в Пловдив, бебе е хоспитализирано
26.04.24 17:28
8615
Борисов за ПП-ДБ: Абсолютно всичко е загубено след вчера
26.04.24 17:28
3540
Официално: Димитър Илиев преподписа с Локомотив
26.04.24 17:28
134