След дългата и сива зима е време за освежаване на менюто. Пържолите, колкото и да са вкусни, отстъпват място на вкусните каши и супи. Една различна е тази от киселец и лапад за любителите на актуалните през пролетта „зелени деликатеси“. Бърза и лесна, тази крем-супа от киселец е подходяща за всеки новак в кухнята.

 Необходими продукти: 

  • киселец - 300 грама
  • лапад - 20 листа
  • пресен лук - 1 връзка
  • картофи -2 броя
  • краве масло - 50 грама
  • прясно мляко - 1 чаена чаша

 Начин на приготвяне:

  1. Маслото се загрява в тенджерата, в която ще варите супата, в него се изсипва ситно нарязаният лук и се задушава, докато омекне.
  2. Добавяте водата / бульона и нарязаните на едро картофи. След като картофите се сварят, добавяте и нарязаните на едро киселец и лапад, предварително измити и почистени от стъблата.
  3. Посолявате супата и варите докато кеселецът и лападът омекнат, след което пасирате в кухненски робот / пасатор всички зеленчуци до получаване на еднородна смес. Накрая добавяте и млякото и връщате супата отново на котлона, докато заври.

 Източник: Supichka.com