
Вярвате или не, може да си направим вкусно сладко от плодове... без това да изисква варене. Хубавото на тази рецепта е, че не само ще си оближете пръстите, но и всички витамини, които плодчетата съдържат, ще останат в буркана.
Съставки:
2 кг ягоди, малини или къпини (плодовете трябва да са узрели)
1 кг захар
500 мл вода
Приготвяне:
Измийте плодовете, ако използвате ягоди, отстранете листата. Оставете плодовете да се отцедят върху цедка. През това време сварете сироп от вода и захар - оставете да загрее за 5-7 минути, докато заври, за да стане по-гъст, но не бял.
Сложете изцедените плодове в тенджера и изсипете отгоре им горещия захарен сироп, след което ги покрийте с капак за известно време. Плодовете ще отделят малко вода и ще разредят сиропа. Когато сместта се охлади напълно, изцедете течността от плодовете и я поставете на огъня да ври 5-7 минути, след което отново изсипете плодовете в нея и я оставете да изстине напълно.
Повторете процедурата още веднъж. Ако искате сиропът да е много гъст, добавете повече захар и загрейте по-дълго.
След третото кипене на сиропа прехвърлете плодовете в стерилизирани буркани и изсипете горещия сироп върху тях. Затворете ги плътно и ги увийте в одеяло. Когато са напълно изстинали, сложете ги в килер и ще сте заредени за предстоящата зима.
- 18:00 Жители на Брестовица скочиха срещу мащабен проект на EVN, останали без ток и вода
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията

Морковена супа с джинджифил

Спаначена паста пене с гъби, моцарела и пармезан

Акценти

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив

Почина известният пловдивски хирург д-р Васил Ангелов



