Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане”. Но са толкова вкусни, че не трябва да бъдат пропускани в менюто. Скаридите внасят много цвят в менюто, внасят настроение и аромат. Рецептата е чудесна идея в тази насока. Добавяме скаридите към салата, добавяме скаридите към ризото, добавяме скаридите към чаша добре изстудено бяло вино. Казано с други думи, скаридите са от онези симпатични детайли в менюто, които го правят пълноценно и разнообразно, както като вид, така и като вкус, пише supichka.com

Необходими продукти:

кралски скариди - 12 броя

чесън - 2 скилидки

краве масло - 30 грама

бяло вино - 1/2 чаена чаша

пушен червен пипер - 1/3 чаена лъжица

магданоз - 1/4 връзка

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за скариди с бяло вино и чесън е изборът и подготовката на скаридите. Използваме големи кралски скариди. В случай, че използвате замразени скариди, задължително първо трябва да ги оставите да се размразят напълно. Почиствате и нарязвате чесъна на ситно.

В малък тиган сгорещявате маслото, след което добавяте към него чесъна и разбърквате добре за около 20-30 секунди. След това добавяте скаридите, разбъркваме за около минута, след което добавяме бялото вино, ⅓ чаена лъжица сол и готвите за около 5-6 минути, докато скаридите се сготвят, а течността се редуцира.

Преди сервиране поръсвате скаридите с пушения червен пипер и нарязания на ситно магданоз.