Фъстъченото масло е един малко непопулярен продукт за българската кухня, но приложенията му са много вкусни. Добре се комбинира и със солени съставки, точно както в рецептата за спагети със сос от фъстъчено масло и соев сос. Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

  • Спагети 300 грама
  • Чесън 2 скилидки
  • Джинджифил 20 грама
  • Олио 2 супени лъжици
  • фъстъчено масло 2/3 чаена чаша
  • соев сос 5 супени лъжици
  • мед 1 супена лъжица
  • чили 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за спагети със сос от фъстъчено маслно и соев сос е подготовката на спагетите. Сварявате ги в подсолена вода следвайки инструкциите на пакета, като можете да използвате всеки предпочитам от вас вид спагети.

В тиган сгорещявате олио, добавяте към него нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. След около минути добавяте фъстъченото масло, меда, предвиденето количество класически соев сос Kikkoman, както и ½ чаена чаша вода, и разбърквате добре да получаване на хомогенна смес. По желание може да добавите и чили за допълнителен вкус.

Отцеждате спагетите, след което добавте приготвения сос. Разбърквате добре и преди сервиране добавяте ситно нарязана свежа подправка, като магданоз или целина.

 

Рецепта: Supichka.com