Продукти:
- 300 г бисерен ориз
- 120 г захар
- 5 г шафран
- 100 г орехи
- 100 г бадеми
- 30 мл розова вода
Начин на приготвяне:
- Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си.
- Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре.
- Налейте шафрана, разбъркайте. Изплакнете бурканчето с от шафрана с вода и сипете и нея. Ако е нужно, добавете още малко вода. Налейте розовата вода.
- Когато е оризът е почти готов, разбъркайте добре и добавете захарта. Разбъркайте, и когато стане с консистенция на каша, дръпнете от огъня.
- Сложете в купички и охладете. Украсете с накълцани бадеми и орехи. Сервирайте с чай.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
26.04.24 14:34
7802
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
26.04.24 14:34
5225
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
26.04.24 14:34
2924
Акценти
Още няколко деца с коклюш в Пловдив, бебе е хоспитализирано
26.04.24 14:34
8129
Борисов за ПП-ДБ: Абсолютно всичко е загубено след вчера
26.04.24 14:34
2517
Огромни щети е нанесла градушката в Старозагорско
26.04.24 14:34
2030