 
                  
Шоколадовото суфле е един от любимите десерти. Той, обаче върви с много угризения и калории. Оказва се, че има доста по-здравословен вариант, който хем да ни засити желанието за сладко, хем да не води до излишни килограми.
Съставките са само три – черен шоколад, яйце и краве масло.
Ето и как се приготвя:
Разделяте белтъка от жълтъка и разбивате белтъка до гъста пяна. След това добавяте и жълтъка и добре разбърквате.
Отделно разтопявате на водна баня един черен шоколад и 50 грама масло. Смесвате всичко това, като бъркате внимателно с дървена лъжица. Разпределяте сместа в предварително намазани с масло формички. Печете 8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Още от категорията
Виж всички 
            
              Как се приготвя печена тиква по турски
 
              
              Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
 
              
               
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                   
                   
                   
                  