Днешното ни предложение за вкусен десерт и леста рецепта е за... шоколадова лазаня! Това е една експресна бърза торта, без готвене и печене, а нейният идеално кремообразен и богат вкус, съчетан с лесно и бързо приготвяне, е печеливша комбинация.

Ето и какво ви е необходимо, за да я приготвите:

За долния слой:

300 г какаови бисквити
100 г разтопено масло
100 мл мляко

За средната част:

200 г крема сирене
50 г пудра захар
200 мл сладка заквасена сметана

За шоколадовата част:

2 пакетчета шоколадов пудинг без готвене
500 мл мляко

За декорация:

200 мл сладка сметана или бита сметана
настърган бял и тъмен шоколад, шоколадови топчета

Приготвяне:

Смесете бисквитите и разтопеното масло. Разбъркайте добре, за да може всяка бисквита да се напои добре с маслото. След това добавете млякото и отново разбъркайте добре.

Поставете сместа в тава с размери 30х20 см, след което натиснете с лъжица.

Когато натиснете бисквитата с лъжица, веднага започнете да приготвяте бялата част. Смесете крема сиренето с пудрата захар. Разбийте отделно сладката заквасена сметана. Смесете крема сиренето и заквасената сметана. Разпределете получената смес върху бисквитената част.

Пригответе пудинга веднага. Смесете пудинг на прах и мляко, след това разбъркайте. Поставете малко от пудинга навсякъде и го разпределете равномерно.

Гарнирайте шоколадовата лазаня и я оставете да се охлади, след което сервирайте.

Добър апетит!