Нека си го кажем, шоколадът винаги е правилният избор. Защото малцина са онези, които могат да му устоят.

Въпреки че рецептата се състои само от три съставки, кексът става сочен и направо се топи в устата! Липсата на захар и брашно го отличават от множеството подобни рецепти с малко съставки.

Ето я и рецептата.

Необходими съставки:

  • 175 грама черен шоколад
  • 7 яйца
  • 140 грама масло

Начин на приготвяне:

  1. Подгответе форма за кекс, намажете я с масло и я покрийте с хартия за печене. Шоколадът се натрошава и се разтапя на пара. Накрая, когато шоколадът се разтопи, се добавя нарязаното на кубчета масло и се разбърква до хомогенизиране на сместа.
  2. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците в отделен съд, докато станат на пяна, и добавяйте към тях постепенно охладената смес от шоколад и масло. В друг съд разбийте белтъците и ги добавайте лъжица по лъжица към предходната смес, като разбърквате леко, докато сместа стане хомогенна.
  3. Изсипете сместа в предварително подготвената форма и покрийте отгоре с алуминиево фолио. Поставете формата по-голям и дълбок съд за печене, който напълнете до половината с гореща вода.
  4. Оставете кекса да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печете 25 минути, когато центърът на кекса би трябвало да е мек, а повърхността да е покрита с хрупкава коричка. След изпичане оставете сладкиша да се охлади на стайна температура, после поръсете с пудра захар отгоре, нарежете с топъл нож и сервирайте със сметана или пресни плодове.