Някои изследвания показват, че ракът, диабетът и сърдечните заболявания могат да бъдат предотвратени чрез коригиране на вашата диета и включване на яйца в редовното ви меню.

Много хора избягват яйцата поради страх от салмонела или холестерол, но яйцата са богати на витамин D, минерали и бета-каротин, така че са чудесно средство срещу възпалителни процеси в организма и предотвратяват вредите, които свободните радикали могат да създадат, като реагират с клетките в тялото.

Експертите посочват, че е най-здравословно е яйцата да се ядат твърдо сварени, тъй като приготвени по този начин имат най-малко калории.

Също така се препоръчва да се готвят на слаб огън. Експертите са съгласни, че е важно яйцата да се усвояват добре, за да се избегне рискът от салмонела. Препоръчително е също да използвате растително масло, например кокосово, при приготвянето.