Карамелът е смес, получена чрез разтaпяне на захар при висока температура. Добрата новина е, че можете да получите подобен вкус и без да използвате захар.

За да направите "фалшив" карамел, използвайте меки фурми и тахан. Въпреки че рецептата е много лесна, трябва да имате предвид няколко подробности. Ако нямате на разположение меки фурми, важно е да ги накиснете през нощта в топла вода, за да омекнат. Това е особено важно, ако нямате на разположение добър блендер.

За добрия фалшив карамел също е важно да използвате качествен тахан. На пазара има различни марки, а някои от тях изглеждат като парче глина в бурканчето. Вместо това купувайте тахан, който е по-течен. 

Необходими съставки:

150 г меки фурми
3 супени лъжици тахан
малко сол

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте всичко заедно, докато получите карамелена смес.

В случай, че сместа е твърда, можете да добавите малко вода или бадемово мляко. Сервирайте с плодове, шоколад или кифлички.

Добър апетит!