Предлагаме ви рецепта за лятна салата от патладжани и домати с горчиво-меден дресинг.

Продукти:

1 патладжан

2 домата

100 грама сирене 

горчица - 3 супени лъжици

мед - 1 супена лъжица

зехтин - 1 супена лъжица

Приготвяне:

Първата, а и най-важна стъпка в приготвянето е да подготвите патладжаните. Нарязвате ги на колелца, не много тънки, а с дебелина около 0,5 см. След това ги посолявате и ги поставяте в гевгир за около 30 минути. Така патладжаните ще пуснат горчивия си сок и няма да дразнят стомаха. След около 30 минути ги измивате и подсушавате с домашна хартия. Овалвате колелцата патладжан в олио, нареждате ги в тава и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След 10 минути вадите тавата от фурната и обръщате колелцата патладжан. След като патладжанът стане златист и от двете страни го вадите от фурната.

Забележка: Ако сте почитател на диетичната кухня, може да приготвите салатата от патладжан и домати, като изпечете патладжана без да ползвате олио.

Нарязвате домата на колелца, а от горчицата, зехтина и меда приготвяте дресинга за салатата с патладжани и домати. Редите, като върху всяко колелце патладжан, слагате колелце домат, нартошено сирене и поливате с дресинга.

Източник: supichka.com