Отново в духа на Коледа, днес ще ви представим една рецепта за медено-джинджифилови сладки, които са типичен десерт за празниците.

Те са онези симпатични бисквити, които през последните години често виждаме по коледните дни, вързани с панделка и окачени на коледната елха. Джинджифиловите бисквити са истински бисквити - тънки и хрупкави. Заради добавените джинджифил и канела, джинджифиловите бисквити носят аромата на Коледа. Безспорен плюс на тези джинджифилофи сладки е, че издържат дълго време, което означава, че можете да ги приготвяте и 10 дни преди Коледа или преди момента на консумация, без да се притеснявате, че джинджифиловите бисквити ще се развалят. Рецептата за джинджифилови бисквити е лесна и много икономична, от една доза съставки получавате 30-40 броя бисквити.

Необходими продукти:      

Брашно 2 1/2 чаена чаша

Краве масло 1/2 чаена чаша

Хлебна сода 1/2 чаена лъжица

Канела 1/2 чаена лъжица

Яйца 1 брой

Мед 2/3 чаена чаша

Джинджифил 1 чаена лъжица

Бакпулвер 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за джинджифиловите бисквити е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. Разтопяване на водна баня: Позлвате два съда, единият по-голям (тенджера), другият по-малък. Като в големия слагате само вода, а в по-малкия само продуктите, които ще се разтопяват. Слагате големия съд на котлона и от затоплянето на водата се разтопяват продуктите в малкия съд.

Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто. Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.

Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8- минути, докато леко се зачервят.

За украса може да ползвате всичко, за което се сетите! След като сладките са вече изпечени пристъпвате към украсата. Приготвянето на бяла глазура от разбити белтъци и пресята пудра захар е много лесно и може би най-бързият вариант за украса. Ако към бялата глазура добавите и капка сладкарска боя, може и да оцветите глазурата (примерно зелена). След като намажете сладките с глазурата ги оставете за час-два, за да стегне добреЗа да станат шарени вашите джинджифилови сладки докато глазурата е още мека може да поръсите с готови шарени захарни пръчици и формички. Малките дупчици, през които минава панделката се правят с разглобен празен химикал, преди да сложите бисквитите да се пекат.

Рецептата за джинджифилови бисквити е изпълнена!

Източник: supichka.com