Претеглете 120 г обикновено брашно , 30 г какао на прах и 1½ чаена лъжичка бакпулвер и оставете настрана. Постелете лист за печене с пергамент за печене.

Нарежете 100 г черен шоколад на малки парченца, като 35 г от него отделете настрана. Разтопете по-голямото количество шоколад в купа, поставена върху тиган с кипяща вода. Избягвайте изкушението да разбърквате. Веднага щом шоколадът се разтопи, свалете от котлона.

Сложете 50 г масло в купата на електрически миксер, добавете 150 г мека кафява или светла мусковадо захар и разбийте до получаване на гъста кремообразна паста. Счупете 1 яйце в малка купа или чаша и разбийте леко с вилица, след което добавете към маслото и захарта с 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия . Внимателно разбъркайте разтопения шоколад.

Внимателно, но старателно добавете брашното и какаото към шоколадовата смес, след това и заделените парчета шоколад. Оставете тестото настрана в хладилника за добри 25 минути.

Намалете 65 г осолени, печени фъстъци на трохи в кухненски робот, след което разпръснете в чиния.

Поставете фурната на 180C.

Извадете охладеното тесто от хладилника и извадете около 15 топки (по около 3 ч.ч. всяка). Всяка топка трябва да тежи около 30 грама. Оваляйте топките тесто в натрошените, осолени фъстъци, след това ги поставете върху тава за печене, като оставите на всяка стая да се разпръснат.

Печете около 8 минути, докато бисквитите се надуят и втасат (центровете все още трябва да са меки и пухкави), след това внимателно натиснете всяка бисквитка с десертна лъжица, като използвате достатъчно натиск, за да напука повърхността.

Поръсете леко с няколко люспи морска сол и оставете да се утаи за 5 минути, преди внимателно да прехвърлите в тава за охлаждане с помощта на нож за маси. Продължете с останалата част от сместа.