Необходими продукти:
- вода - 2.5 ч.ч. (леко затоплена)
- суха мая - 7 г
- захар - 1 с.л.
- сол - 1 ч.л.
- ракия - 1 с.л. (да не поемат мазнина)
- брашно - 4.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Разбърквам всичко с дървена лъжица или лопатка.
Оставям да втасва и след 2 часа ги пържа в сгорещена мазнина.
По рецепта мекиците се забъркват вечерта в дълбок съд, съхраняват се в хладилник и сутринта се пържат.
Оформят се с намазнени ръце на тънки питки, защото се надуват много.
Вкусните улични мекици са готови.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да направим месото най-крехко
19.04.24 15:34
7398
Може ли да използваме повторно олиото за пържене?
19.04.24 15:34
5109
Рецепта за вкусна пролетна баница с рукола и лапад
19.04.24 15:34
2815