Необходими продукти:

  • 700 г свинска плешка
  • 300 г свински черен дроб
  • 100 г сланина
  • 1 кг кисело зеле
  • 1 глава лук
  • свинска мас
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сачът се намазва със свинска мас и се загрява на котлона. Фурната се включва да загрее на 200 градуса. На сача се слага нарязаната на хапки свинска плешка и се пържи до златист цвят. Добавя се 2-3 с.л. свинска мас, нарязаният на едро лук, нарязаната на хапки сланина и свинският дроб, нарязан на ивици.

Щом дробът се задуши, се овкусява със сол, червен и черен пипер и се добавя отцеденото и нарязано кисело зеле. Оставя се да се запържи.

Сачът се прехвърля във фурната, оставя се да се готви, като периодично се разбърква. Препоръчително е дробът да е под зелето, за да не изсъхва.

Когато е готов, кебапът се оставя за няколко минути да се запече и отгоре.