Когато имате кренвирши в хладилника, как ги готвите в повечето случаи?  Ако не сте правили кекс с тях ето и една идея за прекрасно солено блюдо със сирене и чушки:

Необходими продукти:

4 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

150 мл. олио

Сол на вкус

2-3 кренвирша

2 чушки

200 гр. сирене

1 1/2 ч.ч. брашно

1 пак. бакпулвер

Как се приготвя:

1.Чукнете яйцата в купата и прибавете малко сол на вкус и киселото мляко. Разбъркайте. След това, прибавете олиото продължете да бъркате.

2.В отделна купичка, разбъркайте брашното с бакпулвера, след което ги сложете в купата с яйцата и разбъркайте, до получаване на хомогенна смес!

  1. Нарежете кренвиршите на не много дебели колелца или квадратчета, кой както желае. Натрошете сиренето и нарежете на дребно чушките. Всичките тези продукти сложете в купата с яйчената смес. Разбъркайте внимателно, за да не натрошавате допълнителните продукти.
  2. Намажете хубаво съда, в който ще печете кекса с масло или ако нямате масло с олио. Изсипете сместа и сложете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса, докато кекса се изпече. Дали е изпече, проверете с клечка за зъби или остър нож. Ако нищо не залепва, значи кекса е готов да се извади от фурната.

Изтоник: Gotvacha.bg.