Не е за вярване колко лесна и колко сполучлива е рецептата за печено пиле върху сол! Взимате едно цяло качествено пиле, един пакет морска сол и сте кажи-речи готови! Трябва да помислите само за любимата си гарнитура. За посрещане на гости, или за най-лесната вечеря за семейството, рецептата е подходяща за всеки един ден. Ако все още не сте изпробвали тази изключително лесна рецепта, то сега е моментът!

Необходими продукти:

пиле - 1 брой

морска сол - 1 кг

краве масло - 30 грама

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за печено пиле върху сол е изборът и подготовката на пилето. Избирате едно средно-голямо пиле с доказан произход от български производител.Измивате и подсушавате пилето, след което го разрязвате пилето предната страна в средата на бялото месо. Разчупвате пилето, така че да “полегне” добре по корем в тавата. Намажете пилето старателно с мекото краве масло.

В тава сложете хартия за печене, след което върху нея изсипете морската сол. Поставете пилето върху солта и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час, като поставите тавата на най-долното ниво на фурната. Един час трябва да е напълно достатъчен, но наглеждайте вашето пиле и печете до получаване на апетитен златист цвят.

 

 

Източник: supichka.com