Млякото, което всъщност не е мляко е много популярно в последно време. Различните видове ядково мляко са много често използвани и заменят кравето мляко. Всички тези вариации на мляко може да откриете в магазина. Винаги на висока цена и пътували дълъг път, докато стигнат до шанда. Ето защо е много по-добре да си приготвим мляко вкъщи. Рецептата за бадемово мляко е много лесна, но още по-бърза е рецептата за овесено мляко. Бързо, лесно и много икономично, овесеното мляко е чудесна идея, която можете да изпълните дори и сутрин за закуска.

Необходими продукти:

овесени ядки - 1 чаена чаша

вода - 4 чаени чаши

сол - 1/4 чаена лъжица

мед -1 супена лъжица

Начин на приговяне:

Първата стъпка от рецептата за овесено мляко е изборът на ядките. Използвайте фини овесени ядки. Накиснете ги във вода за около 10 минути, след което прецедете и залейте с 4 чаши вода, най-добре филтрирана или изворна.

Поставете сместа, заедно със солта и меда в мощен блендер и блендирайте за около 1-2 минути.Можете да замените меда с друг подсладител като кленов сироп, или да приготвите овесеното мляко, като добавите фурми или стафиди. След това прецедете напитката през фина цедка. Полученото овесено мляко можете да съхранявате за около 3-4 дни в хладилник. Останалите след прецеждането овесени ядки можете да използвате за приготвянето на палачинки, или пък на овесени бисквити.

 

Източник: supichka.com