Със сместа от грах, царевица и сирене можете да направите вкусен зеленчуков бургер. Ето и какви са необходимите съставки:

Необходими съставки:

300 грама варен грах
100 грама варена царевица
100 грама настъргано твърдо сирене 
100 грама галета
1 малка глава лук
1 голямо яйце
шепа листа магданоз
сол, черен пипер, чили и други подправки по желание
4 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

1. Сложете граха, царевицата, лука, магданоза и яйцето в блендер и ги смелете. Ако искате по-тънки кюфтета, не ги накълцвайте прекалено много, а ако искате дебели, накълцайте ги, докато се превърнат в хомогенна смес.

2. Прехвърлете сместа от пасатора в купа. Подправете със сол и черен пипер и други подправки на вкус. Добавете настърганото сирене и разбъркайте добре. След това започнете да добавяте галетата към сместа, докато усетите, че е компактна и можете да я оформите с ръце.

3. Намокрете ръцете си с вода, вземете лъжица от сместа, оформете я на топка и след това я изравнете малко с дланите си. Поставете готовите кюфтета в чиния. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерен огън. Когато маслото се загрее, поставете кюфтетата в тиган и запържете от всяка страна за няколко минути, докато се образува хубава коричка. След пържене поставете кюфтетата върху чиния, застлана с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.