Гофретите са една от традиционните закуски, на които българската домакиня залага , за да зарадва семейството си. Почти няма да срещнете човек, който не си спомня с умиление за вкусните гофрети, когато се присеща за вкусотии, с които е бил хранен като дете.

Направата им не изискава майсторство и кой знае какви похвати в кухнята, но за сметка на това все пак има малки тънкости, които не може да пропуснете. Ето как да превърнете сместа им във феерия от вкусове. Оставяме на вас да прецените с какво да ги гарнирате след това- като класика остават течния шоколад, домашното сладко или конфитюра.

Необходими продукти:

  • яйца - 3 бр 
  • брашно - 250 гр
  • прясно мляко - 250 мл 
  • масло - 100 гр 
  • захар - 2 с.л. 
  • бакпулвер - 1.5 чаена лъжица 
  • сол - 1/2 ч.л.

 Начин на приготвяне:

  1.  Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с щипка сол.
  2.  Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта.
  3.  Разбийте жълтъците с прясното мляко и захарта. Постепенно добавете смесените сухи съставки. Към така полученото тесто добавете постепенно и при непрекъснато разбиване разтопеното масло. Трябва да се получи меко тесто. Добавете към него разбитите на сняг белтъци.
  4.  Тестото не се нуждае от втасване, затова  можете да пристъпите към печенето на гофретите веднага.