Хапва ви се нещо вкусно, което със сигурност ще се хареса на цялото семействто. Пробвайте следващата рецепта за пататник.

Необходими продукти:

1 кг. картофи
2 бр. яйца
50 мл. зехтин (олио)
1/2 ч. л черен пипер
1 ч. л сол
1/ 2 връзка пресен копър
1 връзка пресен магданоз
джоджен 

Начин на приготвяне:

Настъргваме обелените и измити картофи на едрата страна на рендето или на кухненски робот. Подсоляваме и отцеждаме от водата картофите.

Слагаме подправките, яйцата и мазнината. Изсипваме сместа в намазнен тефлонов, широк тиган. Заравняваме с шпатула на тънък слой. Слагаме го на слаба степен на котлона похлупен, за да омекнекнат картофите. След като се запече от долу, обръщаме с помощта на табла да се запече и от другия край, като по същия начин захлупваме. Таблата се поставя като капак, притискаме с помоща на домакинска ръкавица по средата здраво и обръщаме тигана, пататника да падне на таблата. След това намазваме с мазнина тигана и с приплъзване го връщаме. Печем под капак да се изварят картофите бавно. По същия начин го изваждаме с помощта на табла. Да ви е сладко!

 

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg