Днес ще ви покажем как да приготвите пилешкото месо по един по-различен начин. Рецептата е взаимствана от тайландската кухня, а ястието е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Със сигурност ще се хареса на цялото семейство и това няма да е първия път, в който ще запретнете ръкави, за да сготвите пиле по тайландски. 

Необходими съставки:

225 г пилешко филе, нарязано на кубчета

1 млад лук

1 чаша листа от босилек

2 скилидки чесън

лют пипер

1 супена лъжица олио

Сос:

4 супени лъжици соев сос

1 супена лъжица захар

2 супени лъжици вода

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки на соса в купа и оставете настрана. Загрейте олио, добавете чесън и чили (по желание) и запържете за 10 секунди. Добавете нарязания пролетен лук и пилешко месо и запържете. Когато пилето е готово, добавете предварително приготвения сос и оставете на огъня, докато водата се изпари и сосът се сгъсти.

Свалете от котлона и добавете пресен босилек към пилето. Сервирайте с ориз.