Днес ще ви покажем как да приготвите пилешкото месо по един по-различен начин. Рецептата е взаимствана от тайландската кухня, а ястието е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Със сигурност ще се хареса на цялото семейство и това няма да е първия път, в който ще запретнете ръкави, за да сготвите пиле по тайландски.
Необходими съставки:
225 г пилешко филе, нарязано на кубчета
1 млад лук
1 чаша листа от босилек
2 скилидки чесън
лют пипер
1 супена лъжица олио
Сос:
4 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки на соса в купа и оставете настрана. Загрейте олио, добавете чесън и чили (по желание) и запържете за 10 секунди. Добавете нарязания пролетен лук и пилешко месо и запържете. Когато пилето е готово, добавете предварително приготвения сос и оставете на огъня, докато водата се изпари и сосът се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете пресен босилек към пилето. Сервирайте с ориз.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква