Рецептата за печени зеленчуци с прошуто е перфектната идея за вкусен обяд.

Необходими съставки:

500 г прошуто

3 големи моркова

1 картоф

млад лук или червен лук

100 г прошуто

3 яйца

200 мл заквасена сметана

Сол и черен пипер

Индийско орехче

галета

малко масло

Начин на приготвяне:

Обелете морковите и картофите и ги нарежете на кубчета. Гответе 10 минути във вряща вода (с добавена сол), добавете почистеното прошуто и варете още 10 минути. 

Намажете тава с масло, поръсете с галета, след това подредете зеленчуците, нарязания млад чесън, нарязаните на кубчета прошуто и изсипете сместа от яйца, заквасена сметана, индийско орехче, сол и черен пипер. Печете на 200 градуса за около 40 минути до златисто кафяво.

Сервирайте със сезонна салата.