Пиле, макарони и сос от кашу - звучи като перфектната комбинация, нали? Ето как да си приготвите това изкушаващо ястие, което е идеално за обяд или вечеря. 

Необходими съставки:

400 г макарони

300 г пилешки пържоли

Зехтин

Сос

150 г кашу

250 мл вода

Половин лимон

Половин чаена лъжичка чесън на прах

Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Оставете кашуто да престои във вода за една нощ или в гореща вода за 1 час, преди да започнете да приготвяте соса.

Отцедете водата от него и го сложете в блендер с подправките и бавно добавете вода.

Смесете съставките, докато получите комбинирана течност.

Запържете пилето в тиган с олио, подправете и запържете до златисто кафяво.

Изсипете готовия сос върху пилето и запържете на слаб огън за няколко минути, преди сосът да се сгъсти.

Сварете избраните от вас макарони или тестени изделия, залейте с пилешкия сос и сервирайте със сезонна салата, ако желаете.