Пиле, макарони и сос от кашу - звучи като перфектната комбинация, нали? Ето как да си приготвите това изкушаващо ястие, което е идеално за обяд или вечеря.
Необходими съставки:
400 г макарони
300 г пилешки пържоли
Зехтин
Сос
150 г кашу
250 мл вода
Половин лимон
Половин чаена лъжичка чесън на прах
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Оставете кашуто да престои във вода за една нощ или в гореща вода за 1 час, преди да започнете да приготвяте соса.
Отцедете водата от него и го сложете в блендер с подправките и бавно добавете вода.
Смесете съставките, докато получите комбинирана течност.
Запържете пилето в тиган с олио, подправете и запържете до златисто кафяво.
Изсипете готовия сос върху пилето и запържете на слаб огън за няколко минути, преди сосът да се сгъсти.
Сварете избраните от вас макарони или тестени изделия, залейте с пилешкия сос и сервирайте със сезонна салата, ако желаете.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен