Необходими продукти:

  • кори за баница - Фамилия, 1 пакет
  • тиква - 1.3 кг
  • масло - за намазване
  • захар - за поръсване
  • канела - 1 с.л.
  • орехи - 1.5 ч.ч, смлени

За сиропа:

  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1.5 ч.ч.

Начин на приготвяне:

 Тиквата рендосваме и я поставяме в тенджера да задушим заедно с канелата и малко захар.

Взимаме една кора, намазваме я леко с краве масло поръсваме със захар, сместа от тиквата и орехите.

Завиваме корите на руло и съединяваме двата края, така че да се образува кръг.

В тава, която сме намазали с олио, подреждаме готовите рула едно до друго.

Поставяме във фурната и печем до зачервяването им.

Вадим и заливаме с готовия сироп който сме направили предварително и се е изстудил.

Оставяме тиквеника за ден два да престои и тогава се консумира.