Арменското реване е вкусен десерт, вдъхновен от класическото реване, но е малко по-лек и не толкова сладък, но също толкова сочен и вкусен.

Необходими продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
7 с.л. брашно
7 с.л. пшеничен грис
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За сиропа: 800 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Разбъркайте яйцата и захарта до пълното ѝ разтваряне.

Добавете предварително смесените брашно, бакпулвер, грис и ванилия.

Печете 25-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

След изпичането, извадете от фурната и оставете за 3-4 минути, след което залейте със студеното и неподсладено прясно мляко.

Десертът съхранявайте в хладилник и сервирайте охладен с малко бита сметана или топка сладолед.

Добър апетит!