Искате да се подсладите с нещо вкусно? Опитайте различен десерт - трюфел торта.

Необходими продукти:

160 гр. захар
2 бр. яйца
1 бр. ванилия
Сладкарска течна сметана 400 мл.
160 гр. брашно
40 гр. какао
1 бр. бакпулвер
90 мл. олио
За глазурата:
40 гр. масло
120 гр. черен шоколад( марципан)
30 мл. олио 

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Трябва да са със стайна температура. Добавяме ванилията и сметаната. Пресяваме в отделна купа брашното, какаото и бакпулвера. Слагаме сухите съставки при мокрите и разбъркваме с домакинска тел до хомогенизиране, накрая прибавяме олиото и отново разбъркваме.

Получената шоколадова смес изсипваме във форма за торта с диаметър 22 см. покрита с домакинска
хартия и намазана с олио. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса само отдолу за 40 минути.

Проверяваме с клечка, ако не лепи, е готово. Заливаме с глазурата като разтопим шоколада с маслото на водна баня и добавим олио до желаната гъстота. Да не е много рядко, да покрие, а не да прозира. Може да декорираме с изпечен филиран бадем по желание. Също така може в сместа да добавим нарязани орехи. Оставяме в хладилник да стегне.

Да ви е сладко!

Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg