Искате да се подсладите с нещо вкусно? Опитайте различен десерт - трюфел торта.
Необходими продукти:
160 гр. захар
2 бр. яйца
1 бр. ванилия
Сладкарска течна сметана 400 мл.
160 гр. брашно
40 гр. какао
1 бр. бакпулвер
90 мл. олио
За глазурата:
40 гр. масло
120 гр. черен шоколад( марципан)
30 мл. олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Трябва да са със стайна температура. Добавяме ванилията и сметаната. Пресяваме в отделна купа брашното, какаото и бакпулвера. Слагаме сухите съставки при мокрите и разбъркваме с домакинска тел до хомогенизиране, накрая прибавяме олиото и отново разбъркваме.
Получената шоколадова смес изсипваме във форма за торта с диаметър 22 см. покрита с домакинска
хартия и намазана с олио. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса само отдолу за 40 минути.
Проверяваме с клечка, ако не лепи, е готово. Заливаме с глазурата като разтопим шоколада с маслото на водна баня и добавим олио до желаната гъстота. Да не е много рядко, да покрие, а не да прозира. Може да декорираме с изпечен филиран бадем по желание. Също така може в сместа да добавим нарязани орехи. Оставяме в хладилник да стегне.
Да ви е сладко!




Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18