С първото падане на листата и смяната на цветовете е време да преминете изцяло към есенното настроение, независимо дали става дума за многослойно облекло или храна.

Когато говорим за храна, есента означава само едно - тиква, която буквално можем да направим за закуска, обяд и вечеря. Една порция тиква съдържа 250% от дневния прием на витамин А, витамин С и е чудесен помощник в поддържането на имунитета.

Въпреки че първата ви мисъл вероятно е тиквена супа или пюре, днес ви предлагаме една малко по-различна рецепта, за да можете да включите любимите си храни в закуската.

Палачинки с тиква? Да, звучат перфектно, както и вкусът. Освен че са богати на фибри, калций и желязо, те са богати и на протеини, което ги прави идеални за старт на деня.

Съставки:

Чаши бадемово мляко
¼ чаши пълнозърнесто брашно
¼ чаши бадемово брашно
пюре от тиква
1 чаена лъжичка конопени семена
Чаена лъжичка подправки за тиквен пай
Чаена лъжичка бакпулвер
Малко сол
Малко захар или стевия (особено ако използвате неподсладено бадемово мляко)

Приготвяне:

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте тиган на умерен огън и намазнете. Вземете повече смес, за да станат палачинките по-плътни, и печете до златисто от двете страни. Декорацията и сосовете изберете по ваш вкус.