Необходими продукти: 

180 мл кокосово мляко
250 г райска ябълка (3-4 броя)
20 мл разтопено кокосово масло
2 с.л. чиа
тънък резен джинджифил (по желание) 

Начин на приготвяне: 

  1. Измийте райските ябълки. Обелете ги или изгребете с лъжичка месестата им част. Сложете ги в блендер.
  2. Прибавете към тях кокосовото мляко, предварително леко затоплено, разтопеното кокосово масло и джинджифила.
  3. Пасирайте всичко, докато се получи гладка смес. Прехвърлете готовата смес в друг съд, за да ви е по-лесно да разбъркате чиа семената.
  4. Прибавете чиа семената и разбъркайте с лъжица, докато се разпределят равномерно в сместа.
  5. Разпределете в подходящи купички или чаши.
  6. Приберете ги в хладилник за една нощ или няколко минути, в зависимост от това кога ще ги консумирате.
  7. Преди сервиране може да гарнирате чиа пудинга с още райска ябълка.