Пилешко месо с круши? Защо не! Получава се леко и оригинално ястие, много подходящо за есенната трапеза. 

Необходимите продукти са: пилешко месо - 300 грама печено, 1 малък морков, 1 червена чушка, 1 брой рукола, може и маруля, 2 супени лъжици соев сос, 2 средни круши, 1 чаена лъжица мед, 2 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжиза масло, олио за пържене.

Приготвяне:

Смесете соевия сос с меда и мариновайте в получения сос пилешкото месо.

След 15 минути оваляйте маринованото пилешко в брашното и запържете за 5 минути в силно загрята мазнина.

Почистете крушите от кората и семената, нарежете на филийки и запържете да 2-3 минути в маслото. Отделно запържете нарязаните моркови и чушки.

Нарежете руколата на ситно, добавете крушите, запържените зеленчуци и пилешкото и разбъркайте. Поднесете топло.

Източник: gotvach.bg