Разнообразете менюто си с тази вкусна рецпта за пилешки бутчета.

Необходими продукти:

  • 2 кг пилешки бутчета
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. сметана
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 3 с.л. масло
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Пилето се овкусява със сол и черен пипер. Маслото се загрява в голям тиган на средна температура и месото се готви по около 5 минути на страна. След това се изважда в чиния.

В същата мазнина се задушава нарязаният лук до омекване. Подправя се със сол, черен и червен пипер. Налива се пилешкият бульон и се разбърква. Пилето се връща обратно в тигана, покрива се и се готви на ниска температура за около 20 минути или до готовност на месото.

След това котлонът се изключва, добавя се заквасената сметана и ястието се разбърква.

Време за приготвяне: 40 минути