Има рецепти, които са толкова изненадващо лесни, а толкова сполучливи, че попаднем ли на тях се чудим, защо ги пробваме чак сега! Точно такава е рецептата за пилешки бутчета с бекон - бързи, лесни и много вкусни! Приготвят се много много лесно, впечатляващи са както като външен вид, така и като вкус, пилешките бутчета в бекон са идеално ястия за вечеря с приятели, както и чудесна алтернатива на пилешките вкусотии от заведенията з бързо хранене.

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 10 броя (охладени)

бекон - 10 броя

Олио - 2 супени лъжици

червен пипер - 1 чаена лъжица (пушен)

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пилешки бутчета в бекон е подготовката и изборът на продуктите. Избирате хубави не много големи пилешки бутчета от качествено българско пилешко месо. Беконът също трябва да е качествен, самите парчета по-дълги и тънки, за да може да увиете добре всяко бутче. Охладени бутчета първо измивате, след което натърквате със сол, а накрая намазвате с олио и червен пипер.

Така подготвените бутчета увивате старателно в бекон, като се опитвате да ги покриете изцяло с бекон. Нареждате бутчетата в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете пилешките бутчета с бекон за около 25 минути в загрята на 190 градуса, след което за още 10-15 минути на 160 градуса.

 

Източник: supichka.com