Необходими продукти:

  •  пилешки гърди - 3 филета без кожа
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • пшенични тортили - 8 бр., затоплени
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • авокадо - 1 бр. меко и голямо
  • лайм - сок от 1 лайм
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • маруля
  • кориандър - 1 шепа пресни листа
  • заквасена сметана - 1/4 ч.ч.
  • доматена салца - 1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тиган и запържете пилешките филета до готовност. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца.
  2. Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол.
  3. Затоплете за кратко питките в микровълнова или на тиган. Всяка мажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и пипер.
  4. Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър. Още по-вкусни стават, ако гарнирате с доматена салца.